Tubettajien kirjat ja kalenterit pähkinänkuoressa

Mikään ei kutkuta niin kuin huomata uusi video suosikkitubettajan kanavalla. Vaikka tubettajan oma kanava on edelleen se paikka, missä tehdään taikoja, tubettajien kirjat, biisit, valmennukset ja fanitavarat nauttivat myös suurta suosiota. Tubettajat tuntuvat aidoilta ja heihin on usein helppo samaistua etenkin uran alkuvaiheessa. Entä millaisia ovat Suomen suosituimpien tubettajien kirjat?


Kustantamomme ovat julkaisseet useiden tubettajien kirjoja, joukossa ovat mm. nuoremman väen suosikkisisarukset Elina ja Sofia, piirtämiseen hurahtanut Paqpa eli Beata Rodas ja tietokirjoja tehtaileva ZoneVD eli Joona Leppälä. Lisäksi suloiset Sitan kalenterit ovat muodostuneet jo eräänlaiseksi ilmiöksi. Valikoimistamme löytyy myös tubettajista kertova kirja, Mika Tolvasen Luokkakuva. 

Nämä tubettajien kirjat tosifanin on PAKKO lukea!

ZoneVD:n tietokirjat

ZoneVD eli Joona Leppälä tunnetaan hauskoista ja uniikeista videoistaan. Häntä kiehtovat maailman ja maailmankaikkeuden mysteerit, joihin hän pyrkii etsimään vastauksia. Leppälä tunnetaan myös Tiedon jäljillä -kirjoista, joiden parissa oppii uuttaa taatusti hauskalla tavalla. Tämän tubettajan kirjat ovat sekä hauskoja että hyödyllisiä. 


Ensimmäisellä kirjassaan Kiehtovan tiedon jäljillä Joona pohtii mm. miltä avaruus haisee tai voiko ihmisestä tulla kuolematon ja vastaa seuraajien kysymyksiin. Toinen kirja, Uskomattoman tiedon jäljillä, jatkaa samalla taatun hauskalla tyylillään ja selvittää vastauksia mielenkiintoisiin mysteereihin, kuten onko teleporttaaminen oikeasti mahdollista tai millaista oli roomalaisen gladiaattorin elämä. Syyskuussa 2023 ilmestynyt ZoneVD:n uusi ja kaiken kaikkiaan kolmas kirja on nimeltään Pelottavan tiedon jäljillä ja sen sivuilla mietitään esimerkiksi miksi pellet ovat pelottavia ja millaisia fobioita ihmisillä on. 

Venny Helén, Kaisa Pirttinen – Ram­bon tal­li: Ka­don­nei­den he­vos­ten mys­tee­ri


Uusi heppakirjasuosikki on syntynyt! Fanitetun Schleichtalli Rambo -tubekanavan seikkailut jatkuvat nyt myös kirjoina! Sarjan ensimmäinen osa kertoo suosikkihahmo Elinan saapumisesta Rambon tallille. 

Tunnetko jo tallitytöt taikka vuonohevosen Felixin? Rambon tallin väkeen tutustutaan kirjasarjan avausosassa, jossa Elina muuttaa uudelle paikkakunnalle ja aloittaa ratsastamisen Rambon tallilla. Yhtäkkiä tallin hevoset alkavat kadota, ja kisatiimiläiset epäilevät viimeisimpänä tallille tullutta Elinaa. Saako Elina kavereineen selvitettyä kadonneiden hevosten mysteerin?
 
Rambon tallin tarinat ovat täynnä ystävyyttä, tallidraamaa ja heppojen hoitoa – seikkailuja ja huumoria unohtamatta! Venny Helénin YouTube-videot keräävät joka kuukausi tuhansia nuoria seuraamaan, mitä jännittävää tallilla seuraavaksi tapahtuu. 

Namikolinx, Iina Thomsson, Musta Kissa – On rank­kaa olla tyh­mä


Suosikkitubettajan voimauttava itsetuntokirja. Meistä kaikista tuntuu välillä tyhmältä. Joskus ei itse ymmärrä jotain tai sitten tuntuu, ettei kukaan muu ymmärrä sinua. Tämä kirja on kirjoitettu jokaiselle, joka ajattelee olevansa yksin näiden ajatusten kanssa. Niille, jotka eivät pärjänneet helpolla koulussa, ovat kokeneet kiusaamista tai eivät uskalla olla täysin oma itsensä. Kenenkään toisen ei pitäisi määritellä sitä, mihin pystyt.
 
Kirja koostuu 12 luvusta, joissa Namikolinx eli Miranda Rönnbeg kertoo tarinan siitä, miten hänestä lopulta kasvoi sellainen tyyppi kuin hän tänä päivänä on. Miten harrastuksesta tuli vahingossa työ, millaisia haasteita ”Nami” kohtasi oppimisvaikeuden kanssa ja kuinka hän selvisi koulukiusaamisesta? Millaista on ollut tehdä kymmenen vuotta YouTubea, ja kuinka julkisuus on vaikuttanut? Kuinka Namista tuli se tyyppi, joka uskaltaa unelmoida isosti?


Harvoin tubettajien kirjat ovat näin henkilökohtaisia. Namin kokemukset voivat inspiroida myös sinua muovaamaan elämästäsi itsesi näköisen! 

Elinan ja Sofian hyvän mielen kirjat

Lahtelaiset Elina ja Sofia ovat vaalivideoista julkisuuteen ponnistaneet tubettajasiskokset, joiden yhteisellä tubekanavalla on yli 140 000 tilaajaa. Tytöt tunnetaan positiivisesta asenteestaan, ja samaa iloista energiaa pulppuavat heidän Tammen kustantamat kirjansa! Näiden tubettajien kirjat sopivat erityisesti nuorelle (5+) yleisölle. Tubettamisen lisäksi siskokset ovat laajentamassa tekemistään elokuva- ja ääninäyttelijöinä.

Siskoksista vanhempi Elina on tehnyt yksin kaksi Isosisko-sarjan kirjaa. Elina on seuraajilleen kuin isosisko, joka haluaa inspiroida ja olla tukena elämän iloissa sekä huolissa. 

Beata (Paqpa) Rodas – Paq­pan maa­il­ma. Vä­ri­tä tie mie­li­ku­vi­tuk­seen!


Luovuus lentoon Paqpan kanssa! Pelivideoistaan tunnettu suosikkitubettaja Paqpa eli Beata Rodas avaa sisäistä maailmaansa itse piirtämässään värityskirjassa, jonka jokaiseen kuvaan liittyy kiehtova muisto tai tarina.


Paqpan maailmassa mielikuvitus kohoaa uusiin korkeuksiin! Värityskirjan jokainen kuva pitää sisällään henkilökohtaisen tarinan, joka kannustaa ilmaisemaan rohkeasti itseään ja pohtimaan omaa polkuaan.


Inspiraationa Paqpalla ovat olleet niin pelit, unet, lemmikit kuin hänen oma Youtube-kanavansakin. Paqpan piirtämissä kuvissa seikkailevat myös kanavalta tutut maskotit herra Puupää ja Tolonen, ja yksi kuva on omistettu merikotkalle nimeltä… Paqpa!

Sitan kalenterit

Sita Salminen on rovaniemeläislähtöinen monipuolinen somevaikuttaja ja kirjailija, jonka kahdella YouTube-kanavalla on yhteensä yli 350 000 tilaajaa. Salmisen esikoisteos Lupa nousi myyntimenestykseksi. Sita Salmisen kalenterit ovat suosittuja ajanhallintaan. Kalentereita on julkaistu niin lukuvuosi kuin vuosikalentereinakin. Siinä, missä tubettajien kirjat myyvät kuin häkä, niin myyvät nämä uskollisen fanikunnan keränneet kalenteritkin.

Tubettajien kirjat luettu? Tsekkaa nämä kirjat muilta vaikuttajilta:

Sara Parikka, Carla Bock – Mut­ka­ton­ta & mau­kas­ta


Bloggarina valtavasti seuraajia kerännyt Sara Parikka jätti vuonna 2019 taakseen 11 vuoden pestin Salkkareissa ja keskittyy nykyään pyörittämään omaa firmaansa ja tekemään sisältöä etenkin Instagramiin ja Saran kaverikirja -podcastiinsa. Työn ja vapaa-ajan tasapainottamisesta huolehtivat Saran kolme pientä tytärtä. Nyt Sara julkaisi arjen pelastavan keittokirjan, jonka reseptit ovat läpäisseet lapsiperheen stressitestin.


Sara Parikka on ollut innokas kotikokki lapsesta alkaen. Hänestä ruoan täytyy olla maistuvaa, mutta sen pitää myös valmistua sukkelasti. Saran ruokaohjeet sopivatkin niihin hetkiin, kun oma mielikuvitus ei säkenöi, kun haluaa syödä hyvin mutta oikoa mutkia tai kun vieraille pitää keksiä jotain tarjottavaa ilman hermoromahdusta. Saran reseptit pitävät niin aikuiset kuin lapsetkin tyytyväisinä, oli sitten kyse kiireiseen, hyvään arkeen sopivista ruuista tai vaivattomasta viikonloppuherkuttelusta.

Saara Taussi, Pinja Potasev, Linda Pajunen – Pin­jan meik­kikir­ja


Jokaisen meikki-intoilijan must have -kirja! Tiktokkaaja Pinja Potasevin pastelleissa hehkuva, superihana tietokirja kertoo kaikki perusasiat meikkaamisesta. Mukana helppoja tutoriaaleja, hyödyllisiä vinkkejä, houkuttelevia creative-tyylejä sekä ihonhoito-ohjeita.


Miten syntyy nopea meikki kouluun? Entä miten näpyn saa piiloon tai irtoripset paikoilleen? Pinjan meikkikirjassa käydään läpi kaikki kasvojen osa-alueet täydellistä lookia varten: meikkipohja varjostuksineen, silmämeikki rajauksista ripsiin, värikylläiset huulet ja skarpit kulmakarvat. Vaihe vaiheelta etenevien tutoriaalien avulla on helppo oppia meikkaamisen perusteet!


Pinjan laatima kirja tarjoaa inspiraatiota ja käytännön vinkkejä jokaiselle meikeistä kiinnostuneelle. Selkeiden meikkausohjeiden ohella kartoitetaan muun muassa oma ihotyyppi ja opetellaan tärkeät ihonhoitorutiinit. Ja mikä mahtavinta: kun perusasiat ovat hallussa, voi lähteä luovasti kokeilemaan omaa tyyliä! 

Mika Tolvanen – Luok­ka­ku­va


Jos kaikki tubettajien kirjat on jo luettu, ota tarkasteluun Suomen suurimpien YouTube-tähtien muistelut yksissä kansissa! Isoja egoja, jättituloja ja oman nuoruuden menetystä. 42 räjähtävän rehellistä keskustelua kotimaisten huipputubettajien ja heidän sisäpiirissään toimivien taustavaikuttajien kanssa.


YouTube-manageri Mika Tolvasen teos kokoaa ensimmäistä kertaa yksien kansien väliin yli neljänkymmenen kotimaisen tähtitubettajan sekä heidän kanssaan työskennelleiden managereiden ja taustavaikuttajien muistelut tämän uuden nuorisokulttuurin synnystä Suomessa, yhden sukupolven noususta kotivideoillaan koko kansakunnan tietoisuuteen.


Muistojaan jakavat mm. LakkoMmiisasNiko ja Santtu, Paqpa, Justimuksen kolmikko, Veronica Verho, ZoneVD, Nelli OrellBiisonimafiaPernilla BöckermanHydraulic Press Channel ja monta muuta huippunimeä YouTube-maailmasta. 

Lähes kaikki tubettajien kirjat löydät tietokirjaosastoltamme!

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.