Kirja isälle lahjaksi? Nappaa vinkit isänpäivään!

Ilahduta isää tai isähahmoa kirjalahjalla, joka herättää tunteita. Valitse jännityksestä nauttivalle dekkari ja urheilufanille sporttikirja. Sammuta tiedonjanoisen jano tietokirjalla ja tutustuta elämänkertojen avulla sosiaalinen isä uuteen tuttavuuteen. Joko Miki Liukkosen postuumisti julkaistu Vierastila on luettu? Kirjan kannet ovat niin kauniit, ettet edes tarvitse lahjapaperia. Entä onko isäsi kiinnostunut, mitä Elon Muskin pään sisällä tapahtuu? Muskin elämäkerta auttaa selventämään asiaa.

Annat isälle lahjaksi sitten sivistystä, kylmiä väreitä, liikutuksen tunteita tai penkkiurheilijan mitalihuumaa, lahjoista monipuolisin on tänäkin vuonna kirja isälle. Valikoimaa meillä on ihan laidasta laitaan! 

Valitse näiltä listoilta kirja isälle etkä pety:

Rikosmaailmaan ja romaaneihin uppoutuvalle

Kriitikoiden ylistämä Karin Smirnoff jatkaa Millennium-saagaa kirjassa Merikotkan huuto. Maailmanlaajuisen kulttimaineen saavuttaneen sarjan 7. osa saa uutta puhtia, kun näyttämölle astuu Lisbeth Salanderin veljentytär Svala.

 

Uusimmassa Leena Lehtolaisen kirjassa Pimeän risteys Espoota piinaa merkkivaatteita, puhelimia ja koruja ryöstelevä nuorisojengi, joka ihailee rikollista elämäntyyliä ja roadman-kulttuuria. Kun yksi jengin jäsenistä surmaa toisen nuoren, Maria Kallion LaNu-jaos saa selvältä näyttävän jutun tutkittavakseen.

 

Christian Rönnbackan suositun Hautalehto-sarjan yhdennessätoista osassa Mennyt mies tuttu porvoolaiskomisario tutkimusryhmineen joutuu iskemään nyrkkinsä saveen mystisessä tapauksessa, joka viittaa vahvasti henkirikokseen. Mutta missä ja kuka on vainaja? 

John Grisham – Lain molemmin puolin 

 

John Grishamin mehukkaan kiemuraisessa lakijännärissä Lain molemmin puolin lapsuudenystävistä tulee vihollisia. Keith ja Hugh, kaksi 60-luvun poikaa joita yhdistää baseball ja kotipaikka Biloxi, satamakaupunki Mississippissä Meksikonlahden rannalla. Mitäpä siitä, että kaverusten isät kulkevat lain eri puolilla – Biloxi on nautinnonhaluisten lainkiertäjien keidas, jossa hyvä ja paha ovat aina punoutuneet mutkikkaasti yhteen. Keithin isä on kuuluisa lakimies, Hugh taas on paikallisen rikollispomon poika. Kohtalokas isku oikeustaloon vaatii jokaista valitsemaan puolensa, ja vuosien kuluttua vieraantuneilla ystävyksillä on edessään lopullinen suuri kohtaaminen. 

Viimeinen tuolihissi on napakymppi Keltaisen kirjaston suosituimmalta kirjailijalta. Hersyvää huumoria ja sydämeenkäyvää haikeutta limittävä romaani on rakkaustarina, kummitusjuttu ja kirjallinen nyrkinpuinti elämälle, jonka juoni polveilee miten lystää. 

 

On joitakin asioita, joita voi muuttaa paremmaksi. Ja joitakin jotka eivät voi enää huonommaksi muuttua. Sen saa kokea kirjailija Adam Brewster matkattuaan Aspeniin etsimään vastauksia kysymyksiin, joita hänen alppihiihtäjä-äitinsä vältteli koko ikänsä. Eikä ihme: löytääkseen elämänsä punaisen langan Adamin on kohdattava joukko aaveita. Osa hauskoja, osa lohdullisia ja osa vain puoliksi kuolleita, mutta kaikki ne kertovat pohjimmiltaan samaa: John Irving painii edelleen amerikkalaisen nykykirjallisuuden raskaassa sarjassa. 

Kale Puonti – Ko­kaii­ni­kei­la­pal­lo ja mui­ta huu­me­ky­tän ta­pauk­sia 

 

Entinen poliisi ja nykyinen kirjailija Kale Puonti muistelee uransa mielenkiintoisimpia haasteita Helsingin huumepoliisin tositarinoita sisältävässä kirjassaan Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia. Huumausaineiden ympärillä pyörii Suomessa miljoonabisnes, jota virkavalta yrittää parhaansa mukaan kuihduttaa. Suomalaiset huumekauppiaat ovat harvoin tv-sarjoista tuttujen suurrikollisten kaltaisia, vaan usein kyse on tavalla tai toisella epätoivoisiin tilanteisiin joutuneista ihmisistä. 
 
Yli 30 vuotta huumepoliisina Helsingissä työskennellyt Kale Puonti on koonnut kirjaansa uransa erikoisimpia, tragikoomisimpia ja merkittävimpiä huumejuttuja. Lain väärälle puolelle ovat eksyneet muun muassa huumeiden käyttöä tutkinut yliopistotutkija, eläköitynyt taidemaalari, helsinkiläinen vaatekauppias ja venäläinen mummo, jolla oli kiinniotettaessa mukanaan tavallista tuhdimmat meetvurstileivät. 

Politiikasta ja yhteiskuntateemoista innostuvalle

Sauli Niinistön presidenttikauden lähestyessä loppuaan, Risto Uimosen Sau­li Nii­nis­tö – Suo­ma­lais­ten pre­si­dent­ti keskittyy Niinistön toisen presidenttikauden käännekohtiin: Putiniin ja Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa, Suomen Natoon liittymiseen sekä Niinistön toimiin niin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa kuin mittaushistorian suosituimpana valtionpäänä.

 

Helena Immosen Operaatio Napakettu on menestyneen trillerisarjan kolmas, itsenäinen osa. Aiemmat osat ovat Operaatio Punainen kettu ja Operaatio Aavikkokettu. Trillerit kertovat suurvaltojen valtakamppailuista, joihin Suomikin vedetään mukaan. Sotilasoperaatioiden keskelle joutuvat tavalliset reserviläiset, tunnetut poliitikot ja ammattisotilaat.

 

Kansanjohtaja Jumalan armosta? Vih­to­ri Ko­so­la - mies ja myyt­ti on Jukka-Pekka Pietiäisen teos on ensimmäinen kokonaisvaltainen elämäkerta Vihtori Kosolasta, oikeistoradikaalista kansanliikkeen keulamiehestä, joka elää myyttisenä hahmona suomalaisessa historiamuistissa. 

Ilkka Remes – Pimeyden sydän 

 

Mikko Jalava on puolustanut Supon vakoilututkinnan kohteeksi syyttömänä joutunutta isäänsä ja saanut tuomion virkamiehen törkeästä kunnianloukkauksesta. Hänen yrityksensä pelastaa elämänsä on kilpistymässä YYA-veteraanien suojeleman Supo-virkailijan vastaiskuun.

 

 Uusin Remes on monissa perheissä jokavuotinen lahja ja halutuin kirja isälle. Ilkka Remeksen uusimmassa kirjassa Pimeyden sydän Jalava päätyy Kongon pimeimpään viidakkoon, keskelle idän verivaltojen taistelua strategisista kaivosaarteista.Sieltä löytyvä yhteys natsi-Saksan eliittiin johtaa hänet Euroopan vaikutusvaltaisimman miehen synkän salaisuuden kautta Suomeen, jossa on meneillään poikkeuksellinen kriisitilanne. Venäjän häikäilemätön kosto Nato-jäsenyydestä vie suomalaisvirkamiehet ennennäkemättömään tulikasteeseen. 

Mika Aaltola – Havahtuminen 

 

Ukrainan sodan myötä geopoliittiset jännitteet ja konfliktit ovat palanneet Eurooppaan. Uudessa todellisuudessa Venäjä on Suomen ainoa geopoliittinen uhka. Turvallisuusympäristömme muutokseen on havahduttava, sillä sen varaan rakennetaan maamme tulevaisuus. Tästä kertoo lisää Mika Aaltolan kirja Havahtuminen. 

 

Kansallinen turvallisuus vaatii Suomelta satsauksia Hangosta Jäämerelle ja kirkasta näkemystä niin maan omasta suunnasta kuin sen kansainvälisestä roolista koko Euroopan turvallisuuden vahvistamisessa. Vastaisuudessa Suomen ja Venäjän rajalla korostuu pelotteen merkitys. Ahvenanmaalta Pohjanlahden kautta Ruotsiin ja Norjaan Suomi on puolustuksellisesti kiinni lännessä ja geostrategisesti avainasemassa Kuolan niemimaalta Pietarin porteille, Suomenlahden kapeikkoon ja Itämerelle asti. 

Tuomas Kyrö – Aleksi Suomesta 

 
Hyvän ja pahan rajamailla – Tuomas Kyrö kertoo soturin tarinan kirjassaan Aleksi Suomesta. Helmikuu 2022. Aleksi istuu autossaan talvisessa Oulussa ja miettii itsemurhaa. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Sotilas ei tapa itseään, mutta sotilas voi kuolla kunniakkaasti taistelukentällä. Aleksi myy kihlasormukset ja lähtee. 

Aleksi taistelee Ukrainan Foreign Legionin joukoissa Irpinissä, Itä-Ukrainassa, Mustallamerellä. Hän menee kaikkiin tuliin ensimmäisenä: koska hänellä ei ole mitään hävittävää, hän on ylivoimainen. Siksi hän on yhä elossa. 
 
Tuomas Kyrö matkusti Kiovaan haastattelemaan suomalaista soturia, jonka elämäntarina on hämmästyttävä, hengästyttävä ja koskettava. Koulussa kiusattu suomalaisen äidin ja senegalilaisen isän poika päättää näyttää kaikille ja lähtee 18-vuotiaana Ranskan muukalaislegioonaan. Hän palvelee Afganistanissa ja useissa Afrikan maissa ja käy välillä suorittamassa asepalveluksen Suomessa. Tänään 33-vuotias Aleksi on kovapintainen sotilas, mutta hän on myös se pikkupoika, jonka paras muisto on isoisän tilalla tehdyt maatyöt. Silloin kun kaikki oli hyvin, alle kouluikäisenä. 

Tietokirjoja ja henkilökuvia aamiaiseksi ahmivalle

Isäni Vexi on kirja isästä, Vexi Salmesta. Kertojana on sanoittajalegendan poika Topi Salmi. Kirja on tarina kipeästäkin isäsuhteesta, jossa kollegiaalinen yhteistyö vaihtelee lapsuuden pettymyksen tunteisiin. 

 

Eicca - Yhdistävä tekijä kertoo, miten repaleisissa farkuissa ja bändipaidassa Sibelius-Akatemian karmeja kolistelleesta nuoresta miehestä kasvoi Apocalyptica-yhtyeen myötä Suomen kansainvälisesti tunnetuin sellisti? Kirjan on kirjoittanut Petri Silas. 

 

Oli kyse liikenneonnettomuudesta, syrjäseudulla sattuneesta aivoinfarktista tai yllättävän nopeasti edenneestä synnytyksestä, kun elämä on hiuskarvan varassa, paikalle hälytetään muiden viranomaisten ohella usein myös helikopterilääkäri. Yksi heistä on ensihoitolääkäri Heini Harve-Rytsälä, jonka työssä on toistuvasti kyse elämästä ja kuolemasta. Siitä kertoo kirja Helikopterilääkäri. 

 

Arnold Schwarzenegger ei esittelyjä kaipaa. Nyt hän kertoo avoimesti ja huumorilla, miten jokainen voi hyödyntää potentiaaliaan tullakseen sellaiseksi, mistä haaveilee. Hänen neuvonsa kirjassa Ajattele isosti toimivat kaikille ja kaikkialla. 

Esa Saarinen – Kyse on sinusta 

 

Tässä kirjassa menemme sisään ovesta, jonka päällä lukee ajattelu. Tavoitteena on päästä kiinni parempaan elämään, siis esimerkiksi yhteiseloon, rakkauteen tai tietoon, ja keinoihin varautua talven yli, ajattelun avustuksella. 

 

Uudessa kirjassaan Kyse on sinusta filosofi E. Saarinen jatkaa ajattelun ajattelun teeman syventämistä koskettaen keskeisiä inhimillisen olemisen kysymyksiä: kuinka sovittaa ajattelun ja tekemisen välinen jännite? Miksi käsitteet ovat samaan aikaan siunaus ja ansa? Miten voisimme kokea maailman välittömästi, tässä ja nyt? Mikä on olennaista, mikä harhaa ja pinnallista?  

 

”Mikään ei voi meitä ehdollistaa ja kuitenkin kaikkialla ehdollistumme. Käytännössä ehdollistumme tekemisissä, sovinnaisuuksissamme, rakenteissa jotka olemme rakentaneet ja keksineet suojaksemme. Nautintatekemisiemme ja viihdykkeiden vietteleminä.” Siksi ajattelun ajattelu. Siksi tämä kirja. 

Teemu Potapoff – Fai­ja 

 

Nykypäivän isyyden monet muodot. Kirjailija, teologian maisteri Teemu Potapoff on haastatellut kirjaan erilaisia isiä erilaisissa elämäntilanteissa, ja se piirtää uudenlaisen kuvan suomalaisesta isyydestä. Mitä isyys, isänä oleminen tarkoittaa eri isille? Isän rooli on laajentunut, mistä osaksi on kiittäminen ajan henkeä mutta myös meitä miehiä, jotka haluamme olla tärkeä osa lastemme elämää. 
 
Faija-teoksessa isät pohtivat, millaisia roolimalleja he haluavat olla ja miten isyys on muokannut heitä ihmisinä. Millaisen perinnön, henkisen ja fyysisen, isät haluavat jättää lapsilleen ja koko maailmaan? Millaisia unelmia ja pelkoja liittyy isänä olemiseen? 
 
Odotukset ja vaatimukset isälle voivat olla hyvin erilaisia tämän päivän perheyhteisössä ja yhteiskunnassa. Kirjassa ääneen pääsevät muun muassa uraisä, suurperheen isä sekä yksinhuoltajana perhettä pyörittävä isä. Julkisuus, ura tai vähemmistöön kuuluminen tuovat isyyteen omat haasteensa, eikä isäksi tuleminenkaan ole aina itsestäänselvyys. 

David JP Phillips – Kuusi ai­net­ta jot­ka muut­ta­vat elä­mä­si 

 

Hormonit ja aivojen välittäjäaineet vaikuttavat ratkaisevasti siihen, kuinka voimme ja millainen on mielentilamme. David JP Phillips opettaa kirjassaan Kuusi ai­net­ta jot­ka muut­ta­vat elä­mä­si miten optimoida kehon kemia ja saavuttaa pysyviä parannuksia elämänlaatuun. 

 

Saisiko olla enkelicocktail, joka koostuu dopamiinista, serotoniinista ja endorfiinista? Tai sittenkin paholaiscocktail, jonka pääraaka-aine on kortisoli? Kannattaa miettiä tarkkaan, sillä aivojen välittäjäaineilla ja hormoneilla on ratkaiseva merkitys siinä, oletko henkisesti paras versio itsestäsi. Tämä kirja kertoo miten jokainen voi luonnonmukaisesti aktivoida näitä välittäjäaineita ja suunnata kohti toivomaansa tulevaisuutta. Konkreettinen ja helppolukuinen opas jokaiselle, joka haluaa löytää aidon hyvänolon tunteen. 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.