Top-lista

Uusia kirjoja!

14.3.2016

Tällä viikolla lastenkirjat valtaavat uutuuskirjahyllyn. Mukana on kuitenkin tasapainoittamassa tietokirjoja, kuten kaiken kattava opas oluiden maailmaan. Kurkkaa, mitkä kirjat saapuvat tällä viikolla kirjakauppoihin!

Niin monta olutta esittelee Suomessa myytävät oluet tyypeittäin, maku edellä. Jos pelkkä kaunis etiketti ei riitä valintaperusteeksi, ota avuksi tämä kirja.

Ruokakauppojen ja Alkon hyllyt notkuvat erilaisia oluita, ja niistä omaan makuun sopivien löytäminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. Tässä kirjassa eri oluttyypit on jaettu kahdeksaan ryhmään niiden maun perusteella, ja jokaisen tyypin alla esitellään siihen kuuluvat, Suomessa yleisesti saatavilla olevat oluet. Löytyykö sinun suosikkisi vaalean hedelmäisistä vai tumman paahteisista?

Kissa Killi on aamulla innoissaan: tänään on lelupäivä! Mukaan reppuun pääsee paras lelukaveri, kangaspossu.

Killin odotukset ovat korkealla, mutta kylmä suihku tulee jo reppuja avattaessa. Kerhokavereilla on komeita robotteja ja muita hienoja leluja, kyllä siinä vaatimaton possu kalpenee. Killi himoitsee erityisesti kaverinsa Viirun upeaa robottia ja keplottelee sen itselleen yökylään. Mutta miten sujuu Killiltä nukkumaanmeno, kun rakas unilelu on Viirun luona? Kissa Killin lelupäivä pureutuu pienten lasten arkeen osuvalla, humoristisella ja viisaalla tavalla. Hauska teksti ja yksityiskohtia vilisevät kuvat viihdyttävät lasta ja aikuista. Samalla tuttu tilanne tulee luontevasti käsiteltyä.

Puolalainen rekkakuski Toma noukkii kyytiinsä nuoren liftarin, Johanneksen, jonka kanssa hän kokee maantiellä unohtumattoman näyn. Vuosia myöhemmin Johannes makaa sairasvuoteella ja saa ihmeellisen kyvyn nähdä minne ikinä haluaa. Unkarilainen Viktor matkustaa Berliiniin puoluekokoukseen ja tapaa siellä nuoren hollantilaisen Elinen. Samaan aikaan Kosovon Gornje Obrinjessa on tapahtumassa jotain peruuttamatonta. Entä jos Viktor voisi vaikuttaa kosovolaisen kylän kohtaloon?

Emma Puikkosen romaanissa leikitään ajatuksella siitä, että jokin menisi toisin ja muuttaisi tapahtumien kulkua. Lähimenneisyyden käänteet ja tavallisten ihmisten arki risteävät toisiaan. Jokaiseen kohtaukseen sisältyy jotain yllättävää, odottamatonta, mikä saa todellisuuden näyttämään hetken toiselta.

Neljäs Tuukka-Omarista kertova lastenromaani kertoo syyslomasta, salakielestä ja Amira-tädin ja Naser-sedän vierailusta.

Syyslomasta tuleekin oikea kielikylpy! Tuukka-Omar ja Paavo hiovat omaa salakieltään. Amira-täti ja Naser-setä saapuvat vierailulle ja Tuukka-Omar pääsee isänkielen tulkiksi. Lisäksi puhutaan äidinkieltä, englantia, Jaskaa, ja ajatuskieltä. Ja tanssitaan Amira-tädin johdolla!

Saksalaistaiteilijat Peng ja Hu olivat lomamatkalla ja huomasivat maaseudulla ajellessaan, että nahan kuvio muistutti muuatta maineikasta filmitähteä. Samalla he oivalsivat, että minkä tahansa tahran voi muuttaa vain muutaman pisteen ja parin viivan myötä joksikin aivan muuksi.

Hirameki onkin taidetta kenelle tahansa meistä, sillä ääriviivojen etsiminen aloitetaan mitä yksinkertaisimmista läiskistä ja päädytään seitsemän luvun kautta freestyle-piirtelyyn laajoilla tahra-aukeamilla.